Paul Mitchell Hair Camp 2013

"PERFORMANCE: Pure and Simple." U ugodnu okruženju Terma Olimia 11. i 12. svibnja održao se peti Paul Mitchell Hair camp 2013. I ovogodišnji seminar bio je međunarodno obojen jer je na njemu sudjelovalo 96 frizera i frizerki iz Slovenije, Italije i Srbije.

Neizostavan i u svjetskom svijetu frizerske profesije svima poznat Tomaž Turk – kreativni voditelj umjetničkog tima Mič Styling – s pravom mjerom inspiracije i humora otvorio je peti Paul Mitchell hair camp, a sve prisutne pozdravio je i Tomaž Leban, direktor poduzeća Pronega d.o.o., koje zastupa marku Paul Mitchell u Sloveniji. Pozornicu je uskoro zauzeo energičan i diljem svijeta vrlo tražen pedagog i trener za boje Paul Mitchell Simone Blasimme, tehnički direktor trvtke Paul Mitchell u Italiji, a sudjeluje u istraživanjima i razvoju boja Paul Mitchell. Simone Blasimme sudionike seminara odveo je u svijet NOVE generacije boja Paul Mitchell: boje XG za profesionalne rezultate na 10. potenciju.

Ovogodišnji seminar inspirirale su blistave pedesete i šezdesete godine, visoke frizure i jednostavne, ali vrhunske linije ispod ruku umjetničke ekipe Mič Stylinga. Nije nedostajalo ni novosti robne marke Paul Mitchell: NOVA linija Blonde za njegu svijetle kose i neizostavni proizvodi linije Awapuhi Wild Ginger.

Subotnje poslijepodne nastavilo se s kreativnom inspiracijom, vrhunskim tehnikama i znanjem umjetničkog tima Mič Styling. Potencijal i izvrsnost novih boja XG na modelima su prikazali Matjaž Okorn, vodeći tehničar u Mič Stylingu, i Tanja Horvat, specijalistica za bojenje. Inspiracija pedesetim i šezdesetim godinama u modernom ruhu otkrivena je u šišanju Tomaža Turka, kreativnog vođe Mič Stylinga, i u jednostavnim, ali vrhunskim linijama Boruta Novaka i Mateja Prinčiča. Na pozornici su se predstavili i majstori stiliziranja iz umjetničkog tima Mič Styling, koji su prisutnima pokazali tri vrhunske frizure, koje nisu bile pretjerano komplicirane i koje se u salonima može oblikovati u kratkom vremenu. Aska Kajtazovič, Matjaž Šiška i Manó Kolarič sve prisutne oduševili su iznimnom kreativnošću, izvedbom i lakoćom kojom na svojim modelima stvaraju predivne kreacije koje oduzimaju dah. Aska je na svojem modelu predstavila visoku frizuru stiliziranja kose u cijelosti gumicama, Matjaž je u svojem nezaobilaznom stilu pokazao kako u jednom potezu napraviti šinjon, a Manó je originalno upotrijebio vatu kao osnovu za oblikovanje visoke frizure u stilu pedesetih i šezdesetih godina. 

Cjelokupni cilj seminara „Look & Learn“ bilo je predstavljanje tehnika bojenja, šišanja i stiliziranja koje su jednostavne, no istodobno izvrsne i nosive te korisne za stranke u salonu. S novim tehnikama sudionici su se uhvatili u koštac u nedjelju, kad su se održale rotacije u bojenju, šišanju i stiliziranju. Bilo je mnogo smijeha, pozitivne energije i ustrajnosti, a sudionici su sve tehnike dobro izveli, zbog čega su i njima upućene sve pohvale organizatora seminara i trenera Paul Mitchell.

Vrhunac subotnjeg poslijepodneva bio je XG party u vintage stilu pedesetih i šezdesetih godina, a nije nedostajalo veselog ozračja, uskih suknji do koljena, bluzica i crvenih ruževa te muških tregera. Sve je to bila samo proba za nedjeljni završetak seminara uz nezaboravni Hair show u izvedbi umjetničkog tima Mič Styling. Kolekcija inspirirana pedesetim i šezdesetim godinama: vrlo visoke frizure, kratke i ravne asimetrične frizure, haljine s apstraktnim uzorcima, perle i šljokice bile su u središtu pozornosti. Točku na i modelima su stavili stilistica Nina Jagodic svojim vrhunskim kreacijama i vizažistica Mini, Marjeta Borštnar, završnim make-upom s mineralnom kozmetikom Youngblood.

REZULTAT: Čist i jednostavan.