Paul Mitchell Hair Camp 2014

Natrag u devedesete! Portorož 8. i 9. studenoga nije bio poznat samo kao grad cvijeća nego i kao mjesto održavanja dvodnevnog stručnog frizerskog događaja PAUL MITCHELL HAIR CAMP 2014.

Više od 120 sudionika ovogodišnjeg događaja uhvatilo se u koštac s novom kolekcijom ORIGAMI Paul Mitchell, na dva dana vratilo se natrag u devedesete godine te se uz učenje družilo i zabavljalo.

U ambijentu prelijepoga Grand Hotela Bernardin u subotu, 8. studenoga, okupilo se više od 120 sudionika željnih druženja i novog stručnog frizerskog znanja. Dvodnevni stručni frizerski događaj svečano su otvorili Tomaž Turk – europski trener za robnu marku Paul Mitchell i kreativni voditelj umjetničkog tima Mič Styling – te Tomaž Leban, direktor tvrtke Pronega d.o.o. koja je zastupnik robne marke Paul Mitchell u Sloveniji te organizator cijelog događaja. I ovogodišnji Paul Mitchell Hair Camp bio je međunarodno obojen jer su među sudionicima bili i frizeri iz Hrvatske i Srbije. Paul Mitchell predstavio je novi dodatak liniji proizvoda za muškarce MITCH, šampon za dubinsko čišćenje kose Heavy Hitter. Ovogodišnje su novosti i nova vrhunska linija pomagala za oblikovanje Neuro Styling Tools i nova linija Paul Mitchell – Express Dry, koja uključuje šampon za suho pranje kose Dry Wash i brzosušeći lak za iznimnu postojanost Stay Strong. A za jesenske inspiracije bojama pobrinula se polutrajna privremena boja INKWORKS, koja je pogodna za bojenje u živahne moderne boje postojane do tri tjedna.

Subotnje poslijepodne proteklo je u znaku seminara „Look & Learn“ u izvedbi vrhunske ekipe edukatora „Paul Mitchell“, članova umjetničkog tima Mič Styling, s gostima iz hrvatske Mič Styling Akademije, Ivanom Dudom i Mare Bosančić. Edukator radionice „Paul Mitchell“ Klemen Rink na nedjeljnoj radionici sudionicima je pomagao u savladavanju tehnika bojenja, a Matjaž Okorn, glavni edukator za boje Paul Mitchell i glavni tehničar za bojenje u Mič Stylingu, i Tanja Horvat, specijalistica za bojenje u Mič Stylingu, prikazali su tehnike bojenja iz nove Paul Mitchell kolekcije ORIGAMI na subotnjem seminaru Look & Learn. Kod tehnika origami mnogo je poigravanja sa svjetlosnim učincima iz svjetlijeg u tamnije, što pruža dinamiku i punoću. Kako kaže Angus Mitchell, suvlasnik i umjetnički direktor obrazovanja u JPMS-u, kolekcija Origami temelji se na japanskoj umjetnosti slaganja i preoblikovanja papira u različite skulpture. Origami znači raditi precizno i čisto: savijati, presavijati, držati i postavljati na točno određeni način. To vrijedi i za bojenje i za šišanje i stiliziranje. Origami nas uči da uz neprestanu vježbu možemo spretnost svojih ruku usavršiti do izvrsnosti, a naše djelo može prerasti na razinu prave umjetnosti.

Na subotnjoj pozornici vidjeli smo i tehnike šišanja iz kolekcije Origami i tehnike stiliziranja s primjesom elegancije iz kolekcije Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger te uvijek primjenjive i korisne tehnike iz kolekcije Paul Mitchell Dress Up And Party Down. Edukatorica „Paul Mitchell“ i članica umjetničkog tima Mič Styling Aska Kajtazovič kao i uvijek svojom je profinjenom elegancijom prikazala tehniku stiliziranja Awapuhi Wild Ginger, koja će biti ovogodišnji tajni adut prosinačkih elegantnih blagdanskih toaleta. A Manó Kolarič, edukator „Paul Mitchell“ i član umjetničkog tima Mič Styling, oduševio je mladenačkije obojenom verzijom blagdanskih frizura s tehnikom stiliziranja Sparkle. Članica tima Mič Styling Urška Lovšin demonstrirala je tehniku vezanja Flirty na osnovi isprepletanja pletenica za kreiranje frizura više rokerskog i zaigranog izgleda.

A tri izvora inspiracije i tehnike za žensko šišanje prezentirali su Tomaž Turk, Matej Prinčič i Borut Novak, edukatori „Paul Mitchell“ i članovi umjetničkog tima Mič Styling. 

Subotnje radno poslijepodne završilo je zabavom Paul Mitchell koja je sve sudionike na nekoliko sati vratila u slavne devedesete godine. U vrijeme taktova glazbe Dr. Albana, Snap!a, 2 Unlimiteda, La Bouchea i Ace of Basea te mode odrezanih topova, poderanih traperica, košulja od flanela, bomber jakni i cipela s platformama. Sjećate li se i vi kako je bilo? Paul Mitchell devedesete zasigurno su bile pomalo lude, zabavne i pune smijeha. 

Nedjelja ovaj put nije bila dan za odmor, nego je bila intenzivno radno obojena. Sa svim tehnikama bojenja, šišanja i oblikovanja prikazanim na subotnjem seminaru „Look &Learn“ sudionici su se naime uhvatili u koštac na praktičnim radionicama u nedjelju koje su se održavale kružno. Svi sudionici tako mogu učiti sve viđene tehnike, svi boje, šišaju i stiliziraju. Bez iznimke. Tako sve viđene tehnike sudionici mogu i usvojiti te ih ponijeti sa sobom u svoje salone za nove inspiracije i modne preobrazbe svojih stranki.
 
Nedjeljni svečani završetak bio je u znaku muškaraca i muškog šišanja. Na pozornici su Tomaž Turk, Borut Novak i Ivan Duda prikazali tri brze tehnike šišanja muških frizura koje su i ove godine vrlo aktualne. Frizure u stilu devedesetih godina, frizure s razdjeljkom i nepovezanih linija ove će godine biti trendovske. Bit će mnogo dinamičnih bob-frizura sa stepenastim učinkom i ostalih frizura s mnogo dinamike. 

Za savršen modni izgled cijelog događaja i finalno savršenstvo modela pobrinule su se i stilistica Nina Jagodic i vizažistica Mini, Marjeta Borštnar sa završnim make-upom s mineralnom kozmetikom Youngblood. Sve pohvale organizatora, tvrtke Pronega d.o.o., za uspješno realiziran dvodnevni stručni frizerski događaj Paul Mitchell Hair Camp 2014 osim edukatorima i asistentima upućene su i sudionicima događaja koji su dokazali da i uz krcat dvodnevni edukacijski program mogu biti precizni, brzi i vrlo koncentrirani učenici s bogatim frizerskim znanjem. 

Cjelokupni Paul Mitchell Hair Camp 2014 mogli bismo opisati riječima Tomaža Turka: „Biti frizer najljepše je zanimanje!“ Zato, vidimo se ponovo iduće godine! Paul Mitchell Slovenija.