Paul Mitchell The Gathering 2011

Priredbom The Gathering 2011 Paul Mitchel osvijetlio je Las Vegas

Svjetska prijestolnica zabave, Las Vegas postao je središte inspiracije i izvrsnosti kad je u grad stigla priredba Paul Mitchell The Gathering. Sa sobom je dovela 3300 frizera iz cijelog svijeta.

Dvodnevna priredba u novoizgrađenom kompleksu Aria Resort obećavala je predstavljanje kreativnih i poslovnih ideja u profesionalnoj industriji kose – a to je i ispunila, na svim razinama.

Od trenutka kad se suosnivač kompanije Paul Mitchell, John Paul DeJoira, pojavio na 3-D ekranu s filmom koji predstavlja njegovu predanost kompaniji koja se brine za planet i vraća dug zajednici (običaj koji je u srcu njihove strategije) osjetilo se podizanje energije i uzbuđenja.

John Paul i uživo je pozdravio posjetitelje te još jednom naglasio svoje jamstvo da poduzeće nikad neće proizvode izravno prodavati krajnjim kupcima i da će ostati u obiteljskom vlasništvu, predano profesionalnoj industriji, zauvijek. Kad su se svjetla u auditoriju ugasila, čekala se nova muška kolekcija Mitch, s karakterističnom izjavom „Style isn't born. It's groomed“ (Sa stilom se ne rađamo. Stil stvaramo.) na kraju.

U iznimno energičnoj prezentaciji muška linija Mitch pokazala se kao mnogo više od kozmetike za kosu: prikazali su načine života koji apeliraju na različite muškarce, šišanjem ili bojenjem, koji će jednostavno prekoračiti granice okruženja komercijalnog salona i prigrabiti najbrže rastući sektor profesionalne industrije.

Šišanje uživo nastavilo se kad je suvlasnik poduzeća Angus Mitchell zauzeo pozornicu da bi predstavio jesenku/zimsku kolekciju – trendove u šišanju i bojenju: odvažno šišanje inspirirano krivuljama i pregibima modernih skulptura, kombinirano s visokim sjajem, sjajnim bojama od blond do smeđih i crvenih tonova. Sklop bojenja nastavio se kad je Angus obznanio da svaku stranku treba učiniti „ovisnom o profesionalnom bojenju“. Za to su se vrijeme modeli uz pratnju violinista Yasona Yanga predstavili na modnoj pisti.

Frizeri su ta dva dana kružili simpozijem, mnogim prezentacijama šišanja, bojenja i poslovnih prilika. Ken West, direktor poduzeća „3·6·5 Education“, vodio je inspirativni seminar „Setting the Pace to Win the Race“ na kojem je istaknuo sposobnosti koje su potrebne za učinkovito komuniciranje. Radionicu kreativnog šišanja „The Collection“ vodili su Carlo Cardinale, Pep Pasqualino i Rocco Tizzano, koji je obogatio seminar „Look & Learn“ pod vodstvom Angusa Mitchella i globalnog umjetničkog direktora Roberta Cromeansa.

Drugi dan počeo je predstavljanjem treninga koji se održava u mreži škola Paul Mitchell Future Professionals. U nastavku je publiku zabavljala komičarka Kathy Buckley. Njezin pozitivan i humorističan pristup nasmijao ih je, no istodobno im je poručila da se sve može postići kad srce i um rade zajedno.

S obzirom na sve predstavljeno, očekivanja za veliki finale bila su velika – a publika nije bila razočarana.