KAKO: Njegovati plavu kosu

Bez obzira na to jeste li obojani platinasto, zlatno ili medeno plavo, trebat će vam nešto da bi održali svoju plavu boju.

KAKO: Njegovati plavu kosu

Naši se stručnjaci slažu: Zlatno pravilo kod plave boje je da s vremenom postane svjetlija kako bi spriječili oštećenje kose. Kada dostignete željenu nijansu, održavajte svjetlu boju svježom i lijepom pravim proizvodima i slijedećim savjetima za njegu kose:

Izaberite pravi šampon i regenerator
Savjetujemo uporabu Forever Blonde® Shampoo i Forever Blonde® Conditioner, posebno oblikovane za njegu i zaštitu plave kose. Da biste izbjegli neželjene nijanse na plavoj kosi, bijelih ili srebrnih tonova, koristite proizvode u ljubičastoj ambalaži jedanput ili dvaput tjedno. Paul Mitchell® Platinum Blonde linija sadrži ljubičastu boju koja pomaže poništiti neželjene tople nijanse čineći kosu mekom, a prirodnoj ili obojanoj plavoj kosi da sjaj.

Održite kosu hidratiziranom
Ako niste prirodna plavuša, znači da vam je kosa oštećena i dehidrirana. Njegujte ju i svakodnevno hranite dnevnim hranjivim regeneratorom. Forever Blonde® Dramatic Repair® obnavlja kosu i zatvara površinu vlasi hidratantnim proizvodom koji sadrži KerActive proteine, oleosome šafranike i ulje makadamije.

Zaštitite kosu od topline
Aparati za oblikovanje kose su štetni za obojanu plavu kosu. Zaštitite je od oblikovanja toplinom Neuro® line proizvodom.

Zaštitite kosu od sunčeve svjetlosti
Šeširi i šalovi su najbolja trenutna zaštita kose, ali ako je kosa dugo izložena izravnoj sunčevoj svjetlosti, koristite zaštitna sredstva s UV filtrima. Jedno od njih je Color Protect® Locking Spray.

Zaštitite kosu od vode
Nanesite svoj najdraži regenerator prije nego što uronite u bazen ili more i tako stavite barijeru između svoje kose i slane ili klorirane vode. Kad izađete iz vode isperite kosu, a time i ostatke regeneratora, što je prije moguće. Ako redovito plivate i primijetite zelenu nijansu na kosi, upotrijebite šampon za pranje (npr. Shampoo Three®) i riješite se neželjenih refleksa.

Neka vaša boja duže traje
U vremenu između bojanja možete osvježiti boju na dva načina: u salonu s uslugom za dodavanjem sjaja ili kod kuće s Color Craft™ proizvodom - prilagodljiv i personaliziran sistem njege za osvježavanje boje, kojeg vaš frizer priprema za vas.