Kako i kada koristiti šampone za čišćenje

Koliko često treba koristiti šampone za čišćenje? Mogu li se takvi šamponi koristiti na obojanoj kosi? U nastavku ćemo vam reći sve što trebate znati o šamponima za čišćenje.

Kako i kada koristiti šampone za čišćenje

Koliko često treba koristiti šampone za čišćenje?

U prosjeku, šampone za čišćenje treba koristiti jednom ili dva puta mjesečno. No ako koristite puno proizvoda za oblikovanje kose ili imate tvrdu vodu, bilo bi preporučljivo koristiti šampone za čišćenje tjedno. Ni u kojem slučaju s korištenjem šampona za čišćenje ne treba pretjerivati jer mogu vlasištu oduzeti svu masnoću koja kosu čuva zdravom. Frizeri obično preporučuju uporabu šampona za čišćenje prije nanošenja maski za njegu kako bi se prvo uklonile nečistoće s vlasišta koje bi mogle spriječiti prolazak maski i drugih tretmana u kosu. Ljudi koji redovito odlaze na bazene trebali bi češće koristiti šampone za čišćenje kako bi spriječili pojavu zelenih nijansi na kosi zbog klora.

Kako koristiti šampone za čišćenje?

Pranje kose šamponima za čišćenje ne razlikuje se od pranja kose običnim šamponima. Međutim, treba imati na umu nekoliko stvari ...

Nanesite više šampona na vrh glave, gdje se nakuplja većina nečistoća. Pustite da šampon djeluje nekoliko minuta kako bi se otopili proizvodi i ostaci proizvoda za oblikovanje na kosi. Dobro isperite i nanesite regenerator za dubinsku hidrataciju poput Paul Mitchell® Super-Charged Treatment®.

Mogu li se šamponi za čišćenje koristiti i na obojanoj kosi?

Mogu. Korištenjem šampona za čišćenje poput Paul Mitchell® Shampoo Two® obojana kosa može čak imati koristi, ali je kod uporabe važno imati na umu da se šampon za čišćenje ne koristi tijekom prvog tjedna nakon usluge bojanja kose, jer može prouzrokovati da boja blijedi brže.

Koji je šampon za čišćenje najprikladniji?

Paul Mitchell® Clarifying Shampoo dubinski čisti kosu i uklanja veliki dio suvišnih masnoća i nečistoća te čini kosu svježom, čistom i sjajnom.

Ako koristite proizvode za oblikovanje kose, za vas je prikladniji Paul Mitchell® Shampoo Two® koji dubinski čisti kosu i uklanja ostatke kozmetičkih proizvoda. Također je prikladan za masnu kosu jer smanjuje nakupljanje masti na kosi, te s vremenom postaje manje masna.

Ako redovito plivate, Paul Mitchell® Shampoo Three® je najprikladniji za vas, jer dubinski čisti kosu i uklanja klor, željezo i druge minerale koji mogu dati vašoj kosi zeleni ton. Također učinkovito uklanja nečistoće s kose, jača ju i smanjuje stvaranje masti.

Više o proizvodima za čišćenje branda Paul Mitchell® možete pročitati ovdje.

#How-To #Paul Mitchell #Paul Mitchell Clarifying Shampoos #Paul Mitchell Shampoo Two #Paul Mitchell Shampoo Three #Paul Mitchell Super-Charged Treatment