Kako očistiti frizerske aparate

Na vašoj pegli za kosu sasušilo se sredstvo za oblikovanje kose ili se u sušilu za kosu nakupila prašina?

Kako očistiti frizerske aparate

Pravilno i redovno čišćenje frizerskih aparata je važno kao i mijenjanje ulja u automobilima ili čišćenje filtera u sušilici. Pročitajte kako brzo i sigurno zaštititi svoje investicije i unaprijed osigurati izvrsne dane za oblikovanje kose.

Sušila za kosu

 Ventilatori sušila za kosu omogućuju da zrak prolazi kroz motor i kontroliraju i spriječavaju pregrijavanje; filteri hvataju čestice prašine, kosu i ostatke proizvoda koji bi se inače nakupili u kupaonici ili drugom prostoru. Tjedno čišćenje ventilatora i filtera sušila pomoći će očuvati motor i održati čisti i stabilni protok zraka.

Upute:

  1. Isključite sušilo.
  2. Okrenite ventilator i otvorite ga.
  3. Isperite srednji prostor i poklopac filtera pod toplom vodom. Rastavljene dijelove potpuno osušite na zraku.
  4. Očistite prašinu s filtera vlažnom krpom i nekorištenom četkicom za zube. Ostavite dijelove na zraku da se potpuno osuše.

PRO SAVJET: Koristite vakumsku usisnu mlaznicu za usisavanje prašine i prljavštine.

 

Pegle i figara za kosu

Čista pegla i figaro za kosu ključni su za postizanje profesionalnih rezultata. Redovno pranje cijevi figara i ploča za ravnanje pegle za kosu i uklanjanje ostataka proizvoda za oblikovanje, održati će dugo vremena uređaj u izvrsnom stanju.

Upute:

  1. Isključite peglu za kosu.
  1. Očistite ploču za ravnanje vodom i krpom. Pazite da ne koristite sredstva za čišćenje i sprejeve prilikom čišćenja, jer mogu ostaviti tragove na uređajima koji nisu kompatibilni s visokim temperaturama.
  2. Čišćenje ponovite jednom tjedno.

PRO SAVJET: Kod tvrdokornih mrlja ostavite uređaj uključen na najnižoj temperaturi i polako ga obrišite vlažnom krpom od mikrovlakana.

 

Češljevi i četke

Riješite se ostataka kose na češljevima i četkama kako bi vaš pribor bio čist i mogao kliziti kroz pramenove kose.

Upute:

  1. Uklonite ostatke kose.
  2. Operite četke i češljeve šamponom za čišćenje (isprobajte Shampoo One® , koji je karakterističan po nježnoj, ali učinkovitoj formuli).
  3. Osušite ih na zraku ili sušilom za kosu.

 

PRO SAVJET: Odstranjevanje odpadlih las lahko poenostavite s škarjami. Ostanke las previdno prestrizite med ščetinami krtače. Pazite, da pri tem ne poškodujete ščetin krtače.

Uklanjanje dlačica može se pojednostavniti škarama. Pažljivo pročišćavajte ostatke kose između čekinja četkica. Pazite da ne oštetite četkaste čekinje.

 

Koji su vaši najbolji trikovi kod šišanja? Koristite #PaulMitchellProTools i podijelite svoje savjete s nama na Instagram.