Kako pravilno očistiti pribor za oblikovanje kose

IMATE LI NA SVOJOJ PEGLI ZA KOSU OSTATKE PROIZVODA ZA OBLIKOVANJE I JE LI VAŠE SUŠILO ZA KOSU PUNO PRAŠINE?

Kako pravilno očistiti pribor za oblikovanje kose

Pravilno čišćenje i održavanje pribora za oblikovanje jednako je važno kao i redovita promjena ulja na automobilu ili redovito pražnjenje filtera sušilice rublja. Pogledajte brze i jednostavne načine zaštite svog omiljenog pribora za oblikovanje kose i osigurate sjajnu i zdravu kosu u budućnosti.

SUŠILA ZA KOSU

Ventilacijski otvori u sušilu za kosu dizajnirani su tako da propuštaju zrak kroz motor i štite ga od iscrpljivanja i pregrijavanja. Filteri sušila za kosu hvataju prašinu, otpalu kosu i druge sitne čestice koje bi se inače taložile na podu vaše kupaonice. Tjedno čišćenje ventilatora i filtera u sušilu za kosu zaštitit će motor i pomoći u održavanju stalnog i čistog protoka zraka.

Upute:

1. Odspojite sušilo za kosu iz električne utičnice
2. Okrenite mrežicu na stražnjoj strani sušila za kosu da je otvorite
3. Operite mrežicu i poklopac filtera pod toplom vodom i ostavite da se potpuno osuše na zraku
4. Vlažnom krpom ili malom četkom pažljivo uklonite svu prašinu s metalnog filtera i ostavite da se osuši na zraku

Profesionalni savjet: za uklanjanje prašine i drugih nečistoća možete koristiti usku vakuumsku mlaznicu.




FIGARA I PEGLE ZA KOSU

Čistoća pegle ili figara ključna je za postizanje profesionalnih rezultata. Redovito uklanjanje ostataka proizvoda s cijevi za kovrčanje i ploča za ravnanje pomoći će u održavanju pribora za oblikovanje u vrhunskom stanju.

Upute:

1. Odspojite pribor za oblikovanje iz električne utičnice
2. Očistite ga vlažnom krpom. Korištenje jakih sredstava za čišćenje se ne preporučuje jer se neki proizvodi ne smiju kombinirati s visokim temperaturama
3. Postupak ponovite jednom tjedno

Profesionalni savjet: vrlo tvrdokorne mrlje pokušajte očistiti mokrom krpom od mikrovlakana dok pegla za kosu ili figaro radi na najnižoj mogućoj temperaturi.







ČEŠLJEVI I ČETKE ZA KOSU

Kako bi se osiguralo glatko, bezbolno i higijensko raspletanje, potrebno je redovito uklanjati višak kose koja se zapetlja oko zuba ili čekinja češlja ili četke.

Upute:

1. Uklonite višak kose sa češlja ili četke
2. Četke operite, a češljeve namočite u šampon za čišćenje. Preporučamo da koristite naš šampon Shampoo One zbog njegove nježne, ali učinkovite formule
3. Osušite na zraku ili koristite sušilo za kosu

Profesionalni savjet: Vrlo zapletenu kosu možete ukloniti s četke uz pomoć kozmetičkih škara, samo pazite da ne posiječete čekinje.