Kako: Zaštititi i pripremiti kosu za oblikovanje toplinskim priborom

Zaštita i priprema kose za oblikovanje toplinskim priborom jedan je od najvažnijih koraka u oblikovanju kose.

Kako: Zaštititi i pripremiti kosu za oblikovanje toplinskim priborom

Korištenje proizvoda poput lakova za zaštitu od topline i primera za zaštitu kose od topline pribora zaštitit će vašu kosu od štete koju joj toplina može nanijeti. Pročitajte donji članak prije uključivanja sušila za kosu, pegle za kosu ili figara.

PRVO TOPLINSKA ZAŠTITA I PRIMER
Ne posežite za peglom za kosu, figarom ili sušilom za kosu, a da prije toga kosu niste pripremili s najboljim proizvodima za zaštitu od topline.

NAJBOLJE ZA OBLIKOVANJE SUHE KOSE
Paul Mitchell® Hot Off The Press® Thermal Protection Hairspray
s ekstraktima kore riže može stvoriti barijeru između kose i toplinskog uređaja, ekstrakti pšeničnih proteina brinu za jačanje kose. Savjet: Nanesite dva puta. Prvo prije korištenja toplinskog pribora kako biste zaštitili kosu od oštećenja koja mogu nastati toplinom, a zatim nakon oblikovanja frizure.

Neuro™ Protect HeatCTRL® Iron Hairspray nudi s HeatCTRL® tehnologijom naprednu toplinsku zaštitu i smanjuje količinu prenešene topline pribora na korijen kose do vrhova. Savjet: Stvorite dobru podlogu za termalni styling pranjem kose šamponom Neuro™ Lather HeatCTRL® Shampoo i regeneratorom Neuro™ Rinse HeatCTRL® Conditioner.

NAJBOLJE ZA SUŠENJE MOKRE KOSE
Neuro™ Prime HeatCTRL® Blowout Primer
savršeno priprema kosu za sušenje uz pomoć HeatCTRL® tehnologije koja smanjuje količinu prenesene topline tijekom sušenja od korijena do vrhova. Savjet: Nanesite prije sušenja kako biste zaštitili kosu od toplinskih oštećenja.

Awapuhi Wild Ginger® MirrorSmooth® High Gloss Primer priprema površinu vlasi za glatki, sjajni izgled. Sadrži KeraReflect®, jedinstvenu mješavinu koja sadrži bogato abesinsko ulje i zaštitne sastojke koji kosi vraćaju vlagu, sjaj i štite je od vanjskih čimbenika. Savjet: Koristite na čistoj, vlažnoj i valovitoj kosi kako biste ju pripremili za gladak izgled.


KAKO ZAŠTITITI KOSU OD OŠTEĆENJA TOPLINOM
Nakon što ste koristili odgovarajuće proizvode za zaštitu prije i nakon oblikovanja frizure, dajemo vam sljedeće savjete o tome kako se nositi sa štetom uzrokovanom toplinskim priborom.

KOSU DJELOMIČNO OSUŠITE NA ZRAKU
Djelomično osušite kosu na zraku prije nego što je osušite sušilom. To će skratiti vrijeme izlaganja kose toplini i tako smanjiti mogućnost oštećenja. Možete koristiti i proizvod koji skraćuje vrijeme sušenja, poput najprodavanijeg seruma Paul Mitchell® Super Skinny® Serum.

IZABERITE NAJPOGODNIJU POSTAVKU
Općenito se za tanku kosu preporuča niža temperatura. Odaberite odgovarajuću temperaturu za svoj tip kose.

TEMPERATURA

TIP KOSE

121-143°C

Slaba, vrlo tanka

143-166°C

Tanka

166-188°C

Srednje gusta

188-210°C

Gusta

210°C-232°C

Čvrsta, vrlo gusta (samo za profesionalnu uporabu)

KORISTITE MLAZNICE NA SUŠILU
Mlaznice na sušilu omogućuju izravno strujanje zraka i nude veću kontrolu nad toplinom i protokom zraka tijekom sušenja. Difuzor raspršuje protok zraka i pogodan je za slabiju kosu.

KORISTITE MASKE ZA KOSU
Tjedno
: Neuro™ Repair HeatCTRL® Treatment obnavlja i štiti kosu od svakodnevnog toplinskog oblikovanja. Bogata formula vraća vlagu i čini kosu glatkom, hidratiziranom i sjajnom.

Noću: Neuro™ Restore HeatCTRL Overnight Repair Leave-In Treatment pomaže u obnavljanju kose noću. Obnavljajuća maska ​​za kosu obnavlja kosu uz pomoć HeatCTRL® tehnologije, vraća vlagu i zaglađuje kosu te zatvara kutikulu i pomaže u zaštiti kose od daljnjih oštećenja.