Kako: zaštititi i pripremiti kosu za toplinsko oblikovanje

NE ZABORAVITE NE NAJVAŽNIJI KORAK U TOPLINSKOM OBLIKOVANJU KOSE – PRIPREMU!

Kako: zaštititi i pripremiti kosu za toplinsko oblikovanje

Korištenje proizvoda za toplinsku zaštitu kao što su sprejevi i kreme za termičku zaštitu kose pomoći će zaštititi vašu kosu od oštećenja koja mogu biti uzrokovana redovitom upotrebom toplinskih pomagala za oblikovanje poput sušila za kosu, pegli i figara, vrućih uvijača itd. U nastavku možete pročitati naše savjete za sigurno oblikovanje kose.

OBAVEZNA UPOTREBA TOPLINSKE ZAŠTITE + PRIMJERI
Nemojte posezati za peglom, figarom ili sušilom za kosu, a da prethodno niste zaštitili kosu našim vrhunskim proizvodima za toplinsku zaštitu kose.

OBLIKOVANJE SUHE KOSE
- Paul Mitchell Hot Off The Press Thermal Protection lak za kosu s ekstraktom rižinih ljuski može stvoriti barijeru između kose i toplinskih pomagala za oblikovanje, dok proteini pšenice poboljšavaju snagu kose. Savjet stilista: nanesite dvaput. Najprije prije upotrebe pegle i figara kako biste zaštitili kosu od oštećenja toplinom, a zatim ponovno za učvršćivanje konačnog izgleda.

- Neuro Protect HeatCTRL Iron je lak za kosu koji ima naprednu toplinsku zaštitu s ekskluzivnom HeatCTRL® tehnologijom, koja smanjuje brzinu prijenosa topline od korijena do vrhova kada se koriste toplinska pomagala za oblikovanje. Savjet stilista: stvorite savršenu podlogu za termalno oblikovanje tako da prvo operete kosu Neuro Lather HeatCTRL šamponom i Neuro Rinse HeatCTRL regeneratorom.

 

SUŠENJE VLAŽNE KOSE
- Neuro Prime HeatCTRL Blowout Primer priprema vašu kosu za potpuno sušenje s ekskluzivnom HeatCTRL® tehnologijom smanjujući brzinu prijenosa topline od korijena do vrhova. Savjet stilista: nanesite prije sušenja kako biste kosu zaštitili od oštećenja toplinom.

- Awaphui Wild Ginger MirrorSmooth High Gloss Primer štiti kutikulu kose za glatki, sjajni i svilenkasti izgled. Sadrži KeraReflect®, ekskluzivnu mješavinu natopljenu bogatim abesinskim uljem i sastojke za zaštitu od topline koji vraćaju vlagu, dodaju sjaj i pomažu u zaštiti kose izvana. Savjet stilista: koristite na čistoj, vlažnoj kovrčavoj ili valovitoj kosi da pripremite pramenove za svilenkasto glatku fen frizuru.

Sve proizvode za toplinsku zaštitu kose pogledajte OVDJE.



OSTALI NAČINI ZA SPREČAVANJE TOPLINSKOG OŠTEĆENJA KOSE
Osim korištenja pravilnih proizvoda za zaštitu kose prije i nakon oblikovanja, evo nekoliko dodatnih načina na koje možete zaštititi kosu od oštećenja toplinom. 

DJELOMIČNO OSUŠITE KOSU NA ZRAKU PRIJE SUŠENJA FENOM
Pustite da se kosa osuši na zraku barem do pola prije korištenja sušila za kosu. Ova metoda skraćuje vrijeme izlaganja toplini vaše kose i smanjuje mogućnost oštećenja. Ako nemate dovoljno  vremena, možete upotrijebiti naš najprodavaniji serum za kosu koji pomaže ubrzati vrijeme sušenja, Paul Mitchell Super Skinny Serum.

IZABERITE PRAVU TEMPERATURU
Općenito je pravilo da što je kosa tanja i finija, to niža mora biti postavka topline na pomagalu za toplinsko oblikovanje kose. Otkrijte idealnu temperaturu za vaš tip kose.

 

TEMPERATURA     TIP KOSE

121-143°C           Krhka, vrlo tanka kosa

143-166°C           Tanka kosa

166-188°C           Srednje gusta kosa

188-210°C           Čvrsta kosa

210°C-232°C       Gruba, vrlo jaka kosa (preporučuje se samo za profesionalnu upotrebu)

 

KORISTITE NASTAVKE ZA SUŠILO ZA KOSU
Uska mlaznica omogućuje usmjereni protok zraka, što vam omogućava veću kontrolu nad toplinom prilikom sušenja, dok nastavak za difuzor raspršuje protok zraka za lomljivije tipove kose.

 

KORISTITE MASKU ZA KOSU
Tjedno: Neuro Repair HeatCTRL Treatment popravlja i štiti kosu od svakodnevnih stresova toplinskog oblikovanja. Bogata formula vraća vlagu i ostavlja kosu glatkom i njegovanom s briljantnim sjajem.

Tijekom spavanja: Neuro Restore HeatCTRL Overnight Repair Leave-In Treatment pomaže vašoj kosi da se oporavi preko noći nakon svakodnevnog toplinskog oblikovanja sušilom za kosu, peglama i figarima. Ova regenerirajuća maska ​​za kosu s HeatCTRL® tehnologijom popravlja oštećene pramenove, hidratizira i zaglađuje kosu, a ujedno pomaže u zaštiti od daljnjeg oštećenja.