Koji je pravi šampon za vašu kosu?

Pranje kose je nešto što redovito radimo bez mnogo razmišljanja, ali jeste li znali da je korištenje pravog šampona za kosu ključ za optimalno zdravlje vašeg vlasišta i kose?

Koji je pravi šampon za vašu kosu?

Ako i vi imate problema s odabirom pravog šampona za kosu, imamo dobre vijesti za vas. Naši konzultanti za ljepotu i frizeri Paul Mitchell okupili su se i pripremili jednostavan vodič za vas da lako pronađete prave proizvode za svoju kosu.



OBOJANA KOSA

Ako ne koristite šampon koji je posebno namijenjen za obojanu kosu, možda ćete svoju boju (i novac) ispirati u odvod. Kako biste održali živost i spriječili blijeđenje boje, preporučamo da odaberete šampon bez sulfata (bez SLS, SLES, ALS), kao što je Awapuhi Wild Ginger Moisturizing Lather Shampoo. Ipak, ako vam smetaju žućkasto-narančaste nijanse kod plave, bijele ili sijede kose, odaberite šampon ljubičaste boje kako biste neutralizirali neželjene nijanse, poput Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo

Istražite šampone koji su prikladni za obojanu kosu.



GRUBA - JAKA KOSA

Jaku i grubu kosu često je vrlo teško oprati jer je gusta. U tom slučaju savjetujemo da se odlučite za hidratantni šampon, poput Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Shampoo, jer će nježno oprati kosu bez uklanjanja prijeko potrebne vlage. Međutim, kako gruba kosa također može pretrpjeti oštećenje i lomljenje ili izgleda poput slame, imat će velike koristi od sastojaka za zaglađivanje koji se nalaze u nagrađivanom šamponu Paul Mitchell Clean Beauty Anti-Frizz Shampoo.

Istražite sve šampone za jaku kosu.




TANKA KOSA I PRORIJEĐENA KOSA

Da li vam kosa "ispada" bez obzira što napravite? Možda je razlog to što ju vaš trenutni šampon previše otežava. Preporučujemo da odaberete lagane formule koje sadrže sastojke za jačanje kose i vlasišta, poput pantenola koji se nalazi u šamponu Paul Mitchell Extra-Body Shampoo. Međutim, ako želite volumen i spriječiti prorjeđivanje kose, sigurno ćete biti impresionirani šamponom Tea Tree Scalp Care Anti-Thinning Shampoo.

Pogledajte sve šampone za tanku kosu.



KOVRČAVA KOSA

Kovrčava kosa je najzahtjevnija od svih, ali odabirom pravog šampona možete u trenu dobiti definirane, lijepe i živahne kovrče. Odlučite se za nježne formule kao što je šampon Paul Mitchell Spring Loaded Frizz-Fighting Shampoo za pranje bez oštećivanja kutikule kose.

Istražite sve šampone za kovrčavu kosu.


RAVNA KOSA

Jeste li znali da korištenje pravog šampona za ravnu kosu zapravo može skratiti vrijeme oblikovanja? Potražite sastojke koji zaglađuju kutikulu kose i naglašavaju sjaj za gladak i elegantan izgled. Ove sastojke pronaći ćete u Paul Mitchell Super Skinny šamponu i Awapuhi Wild Ginger MirrorSmooth šamponu. 

Istražite sve šampone za ravnu kosu.



SUHA KOSA 

Je li vaša kosa na dodir više poput slame nego svile? Odlučite se za proizvode s hidratantnim sastojcima koji će vašoj kosi pružiti intenzivnu hidrataciju i mekoću. Isprobajte nagrađivani šampon Paul Mitchell Clean Beauty Hydrate Shampoo i šampon Paul Mitchell Instant Moisture Shampoo.

Otkrijte sve šampone za suhu kosu.


MASNA KOSA

Masnoj kosi potreban je šampon za dubinsko čišćenje poput našeg najprodavanijeg šampona za kosu Tea Tree Special Shampoo, koji učinkovito uklanja sve nečistoće i višak masnoće s kose i vlasišta. Preporučamo da izbjegavate korištenje hidratantnih ili zaglađujućih šampona jer oni potiču stvaranje masnoće i posljedično masnog vlasišta. Međutim, ako želite trenutne rezultate, a nemate vremena za pranje kose, koristite šampon za suho pranje Paul Mitchell Dry Wash, koji trenutno upija višak masnoće i daje volumen vašoj kosi.

Otkrijte sve šampone za masnu kosu.

Još uvijek niste sigurni koji je šampon pravi za vas? Kontaktirajte nas OVDJE i rado ćemo vam pomoći odabrati pravi proizvod za vaš tip kose.