Pranje i njega prirodno kovrčave kose

U posljednje vrijeme puno se govori o co-wash pranju kose i LOC metodi. Čemu služe i za koga su pogodni? U nastavku ćemo otvoriti temu pranja i njege prirodno kovrčave kose.

Pranje i njega prirodno kovrčave kose

Što je Co-Washing?
Co-washing je način pranja kose samo regeneratorom. Sjajan način za pranje kovrčave, lomljive i suhe kose, pri čemu se koristi proizvod "co-wash", što označava regenerator za čišćenje koji lijepo pere kosu između dva "prava" pranja šamponom. Pranje kovrčave, lomljive, valovite kose može pretjerano isušiti kosu i oštetiti oblik kovrča. Korištenje "co-wash" umjesto šampona, jednom do dva puta tjedno, čini kosu mekšom i lakšom za upravljanje.

Može li se pri ovom načinu pranja kovrčave kose koristiti obični regenerator?
U prošlosti su mnogi ljudi koristili obični regenerator i još uvijek to čine, iako obični regenerator ne pere kosu i može uzrokovati neželjeni, veći volument frizure. Stoga je važno koristiti da se za namjenska »co-wash« pranja koriste za to namijenjeni proizvodi, kao što je Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Cowash. Kremasta formula koja se ne pjeni nježno pere vlasište i pomaže obnoviti izuzetno važnu hidratiziranost kose. Kosu čini lakšom za upravljanje, smanjuje beživotni izgled i daje joj sjaj dok ju u isto vrijeme hrani i zatvara prirodna ulja u unutrašnjost vlasi.

Kako se odvija »co-wash« pranje kose?
Prvo je potrebno dobro počešljati kosu, a zatim je potpuno smočiti. Nanesite na kosu Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Cowash kao i kod uobičajenog šampona ili regeneratora. Umasirajte veću količinu proizvoda u kosu i vlasište. Dobro isperite i oblikujte frizuru.

Koliko često koristiti »co-wash« proizvod?
Co-wash način pranja kose je najučinkovitiji između dva rutinska pranja kose. Za najbolje rezultate kosu možete naizmjenično prati vašim omiljenim Tea Tree šamponom i co-wash proizvodom, jer su vrlo nježni i hidratantni. Co-wash proizvod možete koristiti i više puta.

Kada odabrati co-wash proizvod umjesto uobičajenog šampona?
Nije potrebno isključiti uporabu jednog ili drugog proizvoda. Co-Wash je izvrsno rješenje za uporabu u kombinaciji s drugim Tea Tree šamponima. Međutim, ako koristite oba, stvorit ćete savršenu rutinu pranja kose. U usporedbi s dubinskim čišćenjem kose s običnim Tea Tree šamponom, co-wash nježno djeluje na vlasište i daje pravu količinu hidratacije i njege. Ako tjedno koristite šampone Lavender Mint, Tea Tree Special ili Lemon Sage, možete za međupranje koristiti Co-wash, koji će nježno očistiti vlasište i pobrinuti se za njegu suhe, lomljive ili teksturirane kose. Time ćete kosu učiniti lakšom za upravljanje.

Što je LOC metoda?
To je posebna tehnika nanošenja proizvoda koja pomaže kovrčama da zadrže vlagu. Količinu uporabljenog proizvoda treba prilagoditi potrebama kose, a redoslijed nanošenja proizvoda treba ostati isti. Tu metodu za njegu kose nismo mi izmislili, ali je zanimljivo vidjeti kako se proizvodi iz linije Tea Tree Lavender Mint lijepo nadopunjavaju i omogućuju njenu realizaciju.

Što znači LOC?

Koje su prednosti LOC metode?
Regenerator bez ispiranja osigurava vlagu suhim kovrčama, a ulje i krema zatvaraju vlagu u kosu. Ako se metoda izvodi pravilno, kovrčava kosa dugoročno može dobiti na hidrataciji.

Kako se odvija LOC metoda?
Prvo operite kosu, počešljajte ju i podijelite u četiri dijela. Započnite nanošenjem regeneratora bez ispiranja, a zatim nanesite ulje i kremu na svaki dio kose. Količinu proizvoda prilagodite dužini i tipu kose, a nanos ponovite po cijeloj glavi.

 

Više o njezi suhe i kovrčave kose možete pročitati na ovom linku.