SVE O TONIRANJU

Svi govorimo o toniranju i bez obzira jeste li frizer koji se srami same usluge toniranja ili frizer koji ovu uslugu obavlja redovito, ovaj će vam članak dati neke važne savjete. Budite spremni na zdravo osvježavanje boje ili uvod u uslugu toniranja.

SVE O TONIRANJU

Što je toniranje?

Započnimo od početka: kada govorimo o kosi, toniranje je baš kao The Demi boje, demi trajne boje koje pomažu frizeru da postigne određenu boju. Ispravlja vidljive tonove neutralizirajući ih i čineći hladnijima ili toplijima. Tijekom rada također može mijenjati pH.

“Nijansa” vs. “Ton”

Riječ "ton" često se koristi kao sinonim za riječ "nijansa", ali kako s tehničkog stajališta tako i kod rada s bojama za kosu postoje dva različita značenja. Nijansa se odnosi na određenu boju te na njenu nijansu - svijetlu ili tamnu. Smeđa i crvena su nijanse. Ton se, međutim, odnosi na konačni izgled nijanse i izražava je li topla ili hladna. Ako bojite kosu u plavu boju i odabrali ste pepeljasto plavo, ton je u ovom slučaju pepeljast (za postizanje tog tona vjerojatno ćete pribjeći The Demi 9A ili 10A).

Koji su koraci potrebni pri toniranju?

  1. Neka vam način toniranja diktira svaki pojedinačni primjer

Uzmite u obzir boje koje vidite, trenutni početni ton i željeni krajnji rezultat. Također je važna činjenica želite li naglasiti ili neutralizirati određene tonove. Jedan od najčešćih ciljeva toniranja je uklanjanje žutih tonova, tako da ćemo to imati upravo za naš primjer. U ruke uzmite nijanser. U slučaju neželjenih žutih tonova, vjerojatno ćete pregledati grafikon boja i dodati primarne boje koje nedostaju - crvenu i plavu, a najvjerojatnije se odlučiti za ljubičasti toner. Odličan izbor bio bi The Demi 10V. Zapamtite da tri osnovne boje, dozirane u jednakim količinama, stvaraju neutralnu boju.

  1. Isperite, obrišite ručnikom + TONIRAJTE

 

Prilikom toniranja najbolje je da je kosa vlažna, osušena ručnikom. Vlažna kosa je ravnomjerno porozna i kao takva omogućuje da boja ravnomjerno prodire kroz vlasi. Prekomjerno vlažna kosa učinit će krajnje rezultate manje intenzivnim. Također možete tonirati suhu kosu, ali suha kosa upija više boje u područjima gdje je poroznija.

  1. Iskoristite priliku i testirajte

Vrlo je vjerojatno da ćete nakon bojanja kose i klijenta također ošišati. Uzmite pramen ošišane kose i unaprijed testirajte konačni ton.

Kako najlakše nanijeti toner?

Tonik možete nanijeti aplikatorom, četkom ili kombinacijom oboje. Bez obzira koju metodu odaberete, predlažemo da boju nanesete na mladu kosu zadnju jer će ona upiti više boje od ostatka. Umjetnički direktor Colin Caruso obično nanosi tonere i aplikatorom i četkom. Počinje četkom kod izrasta, a tonikom nanosi na tanke pramenove. Zatim češljem počešlja boju unatrag i s češljem sa širokim zupcima ju raspodijeli po dužini kose. Nakon toga provjeri razlikuje li se boja na izrastu od boje na vrhovima. Vrlo je važno odrediti da li će vam trebati različite formule za različite sekcije. Na kraju aplikatorom dobro namažite vrhove kose bojom.

Kako možete osigurati da postignete boju koju klijent želi?

Za bolju predstavu o tome koji ton boje klijent želi, neka vam pokaže nekoliko slika. Razgovarajte s klijentom o njegovim očekivanjima i uz pomoć fotografija pokušajte utvrditi razmišljate li u istom smjeru.

Zašto je tako važno ne izostaviti toniranje kose prilikom bojanja?

Boje The Demi će, osim korigiranja tona kose, što će vam omogućiti postizanje željenog krajnjeg rezultata, također omogućiti:

- Smanjiti Ph vrijednost

- Naglasiti zdravlje i teksturu kose laganom formulacijom njege

- Dati kosi više sjaja