JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA VIKEND FRIZURE

Ako ste poput nas, vikend provodite uživajući u zabavi i opuštanju koliko je to moguće. A kad „iskrsnu“ neočekivani planovi za subotu, potrebni su vam jednostavni trikovi koji će vašu kosu iz neuredne pretvoriti u elegantnu frizuru u samo nekoliko minuta. Posavjetovali smo se s Paul Mitchell® pro stilisticom Samanthom Ploskonka da nam otkrije nekoliko brzih trikova koje svatko može primijeniti.

JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA VIKEND FRIZURE

„Kad sam u stisci s vremenom i hitno mi je potrebna brza promjena frizure, često nosim pletenice, opuštene kovrče/valovitu teksturu kose kao s plaže s ukosnicama – primijenim stil i pribor koji ima gotovo svaka djevojka. U nastavku su moje omiljene frizure koje možete formirati u deset minuta ili manje.“

NAKON TRENINGA ILI OPUŠTAJUĆEG DANA NA PLAŽI: ISPLETITE KOSU U PLETENICU

Ako želite ovu lijepu frizuru, velikodušno nanesite Dry Wash® da svojoj kosi osigurate teksturu i volumen. Zatim cik-cak podijelite kosu s prednjeg dijela glave sve do stražnjeg dijela glave (ovaj detalj je mnogo zabavniji od uobičajene podjele!). Zatim formirajte dvije francuske pletenice, pričvrstite ih gumicama za kosu i raširite pletenice laganim izvlačenjem dijelova prema van. Na kraju ukrstite pletenice jednu ispod druge na stražnjem dijelu glave i pričvrstite ih ukosnicama.

NEDJELJNI KASNI RUČAK: ASIMETRIČNA PLETENICA

Ispletite jednostavnu francusku pletenicu na jednoj strani glave i pričvrstite je ukosnicom iza uha, imajte na umu da taj stil najbolje izgleda kad se pletenica nalazi na suprotnoj strani od šiški. Ovo je asimetričan izgled koji je izvrstan za sve koji vole nešto stroži izgled. Međutim ako želite blaži izgled, lagano izvucite pramenove kose iz pletenice i raširite ih kako biste postigli zaobljeni učinak. Velikodušno raspršite Awapuhi Wild Ginger® Shine Spray™ i vaša frizura je gotova!

VEČERNJI IZLAZAK: LAŽNI BOB

Ovo je izvrsna frizura kad ste ograničeni vremenom za oblikovanje frizure prije večernjeg izlaska. Jednostavno prijeđete s opuštenih kovrča/valovite teksture kose kao s plaže u lažnu bob frizuru. Počešljajte kosu i upotrijebite 1 – 2 istisnuta sadržaja Awapuhi Wild Ginger Styling Tratment Oil® da postignete sjaj i mekoću. Zatim svežite vrhove kose u rep, uvijte svezanu kosu ispod dužine kose i učvrstite ih s nekoliko ukosnica. Vi koje imate dužu, gušću kosu, pokušajte s labavom pletenicom ili 2 – 3 repa. Namjestite kosu tako da postignete punu frizuru i ostavite nekoliko pramenova vani za mekoću i osjećaj lakoće.

Uz ove jednostavne trikove možete reći zbogom lošim frizurama i nikad nećete kasniti kad je riječ o vašem kalendaru društvenog života vikendom!

NAPISALA: Taylor deDiego (pisac web-sadržaja Paul Mitchell, JPMS)