4 novogodišnje odluke za koje nikad nije kasno

IAKO SE PRVI DAN NOVE GODINE ČINI IDEALNOM PRILIKOM DA POČNETE IZNOVA, MOŽDA JE REALNIJI CILJ NAPRAVITI PROMJENU MALO KASNIJE TIJEKOM GODINE.

4 novogodišnje odluke za koje nikad nije kasno

Srećom, nikad nije loše vrijeme za produktivnu promjenu. A koji je bolji dan za novi početak od današnjeg? Jeste li spremni riješiti se nekih loših navika u vezi s kosom? Ovdje su 4 novogodišnje odluke kojih se možete držati svaki dan.



POČNITE JEDNOSTAVNO

Jedan od najboljih (i najlakših) načina za sprječavanje lomljenja kose ne uključuje novu otmjenu četku. Samo morate biti oprezni kada četkate kosu. Jednostavan način da očuvate kosu raščešljanom i smanjite lomljenje je četkanjem kose prije - a ne nakon - pranja. Kosa je najslabija kada je mokra i podložnija je petljanju. Češljanje kose nakon pranja zapravo je izlaže većem riziku od pucanja. Prije pranja kose nježno počešljajte kosu, tako će pramenovi biti svilenkasto mekani i neće se petljati.


PONOVNO PROCIJENITE SVOJU RUTINU NJEGE KOSE

Nova godina nudi novu priliku da se usredotočite na svoju rutinu njege kose. Koristite li doista pravi šampon i regenerator? Općenito, zdrava rutina njege kose zahtijeva dobru ravnotežu vlage i snage. Obavezno operite kosu dobrom mješavinom ta dva sredstva ili biste mogli pridonijeti još većoj šteti. Pretjerano hidratizirana ili suha kosa može uzrokovati pojačano lomljenje. Slično tome, kosa koja je previše tretirana proteinima za jačanje može doživjeti smanjenu elastičnost i povećano lomljenje kao rezultat. Kako bi vaša kosa izgledala najbolje, pokušajte je prati šamponom za jačanje i regeneratorom za hidrataciju – ili obrnuto – ili naizmjenično režim jačanja i hidratacije mijenjajte svaki put kada perete kosu.



BUDITE LJUBAZNI PREMA SVOJOJ KOSI

Odlučite se ove godine prema svojoj kosi odnositi s poštovanjem koje zaslužuje. Imate li obojanu kosu? Ovdje možete pronaći prave proizvode za njegu koji su sigurni za vaš tip kose. Koristite li često toplinske alate za oblikovanje kose, poput pegle za kosu, figara i sl.? Obvežite se da ćete postati redoviti korisnik proizvoda za toplinsku zaštitu vaše kose. Od losiona, sprejeva za kosu pa čak i pjene, ovdje ćete pronaći izvrsne proizvode za oblikovanje i zaštitu vaše kose.



RECITE ZBOGOM ISPUCALIM VRHOVIMA

Iako možda možete privremeno sakriti svoje ispucale vrhove nekim od svojih omiljenih Paul Mitchell proizvoda za oblikovanje kose, loša vijest je da su ispucali vrhovi nepovratan problem – i što ih duže imate, više ćete štete prouzročiti svojoj kosi. Jednom kada kosa ispuca, pucanje će se samo nastaviti i nepopravljivo oštetiti vaše ispucale uvojke. Dakle, prestanite. Jedino pravo rješenje za vaš problem ispucalih vrhova je šišanje. Posjetite svog Paula Mitchell frizera koji vam može pomoći da oživite svoje uvojke i napraviti vam frizuru šišanjem iznad naviše točke ispucane kose. Kako biste spriječili buduće ispucale vrhove, budite ljubazni prema svojoj kosi—uvijek koristite sredstva za zaštitu od topline, nježno sušite kosu ručnikom i ne perite kosu prečesto.