PRIPREMITE KOSU NA ZIMU

Izloženost kose sunčevim zrakama (koje u planinama mogu biti jednako intenzivne kao i na moru) u kombinaciji s vjetrom, snijegom, kišom i ledeno hladnim uvjetima može donijeti zaista loše zimske dane za našu kosu.

PRIPREMITE KOSU NA ZIMU

Pobrinite se za tip-top kosu uz ove male savjete.

Recite ZBOGOM suhoj kosi

Jedanput na tjedan priuštite svojoj kosi dubinsku njegu kako biste obnovili izgubljenu vlagu. Potražite ključne sastojke kao što su esencijalne masne kiseline i hidratantne sastojke koji oživljuju i obnavljaju kosu. Kao alternativu možete rabiti ulje za kosu nakon što ste je oprali. Ono je poput tekućeg zlata za dehidriranu ili obojenu kosu. Možete ga nanijeti i na vlažnu kosu prije sušenja ili na suhu kosu kako biste ukrotili oštećene, leteće vlasi.

Zaustavite naelektriziranost

Bez obzira na to skrivate li kosu pod toplom, ugodnom vunenom kapom ili hrabro prkosite vremenskim uvjetima bez pokrivala za glavu, s naelektriziranom kosom možete se boriti proizvodima za termičku zaštitu kose. Poprskajte suhu kosu prije uporabe toplinskog pribora i time obuzdajte neželjene leteće vlasi.

Manje je više

Minimalno perite kosu, recimo dvaput do triput tjedno. To će pomoći da se kosa pretjerano ne isuši. Međutim ako ćete imati osjećaj da je kosi svejedno potrebno osvježenje, isprobajte šampon za suho pranje kose i prebrodite vrijeme između jednog i drugog pranja.

Održavajte njegu

Redovito šišanje kose pridonijet će zdravom stanju kose u zimskim mjesecima. Posjetite svojeg frizera svakih 6 do 8 tjedana za blago šišanje vrhova što će smanjiti mogućnost nastanka suhih, ispucanih vrhova.

 

NAPISALA: BARBARA BREKKE,  Digitalni mediji JPMS